Revista care te menține sănătos

Știri

Fobiile ar putea fi vindecate prin infruntarea temerilor

24 septembrie 2013
Share

Fie ca vorbim despre arahnofobie, ofiofobie (teama morbida de serpi) sau acrofobie, foarte multi dintre noi avem fobii de care ne-ar placea sa scapam definitiv. Un nou studiu sugereaza insa ca, daca vom privi alte persoane interactionand cu obiectele de care ne este frica sau infruntand o situatie de care ne temem, ne-am putea vindeca. Cercetatorii de la Institutul Karolinska, Suedia, spun ca prin confruntarea cu propriile temeri am putea scapa de fobii in mod eficient, mai curand decat prin evitarea lor.

 

Astfel, oamenii de stiinta au realizat un studiu pe un numar de 36 de participanti barbati care au fost supusi unui experiment. Informatiile obtinute indica foarte clar faptul ca atat lucrurile periculoase cat si starea de siguranta se pot transfera de la alte persoane prin forme sociale de invatare. Descoperirile sugereaza ca aceste mijloace sociale de invatare ajuta la controlul anumitor temeri.

Ruxandra Raica

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.