Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile cu mame in varsta, mai expuse la cancer mamar

21 februarie 2012
Share

Femeile ale caror mame au avut varste inaintate la nasterea lor prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer mamar in timp. Asta reiese dintr-un studiu realizat pe 3.574 de persoane cu varste cuprinse intre 45 si 68 de ani, ce a fost publicat in revista Breast Cancer Research and Treatment.

Mai exact, cel mai mare risc il prezinta doamnele ale caror mame aveau la nasterea lor peste 39 de ani, dar si cele care la varsta pubertatii erau mai inalte si mai dezvoltate decat celelalte fete de varsta lor.

„Expunerea cumulativa la hormoni si factori de crestere in primele etape ale vietii, atunci cand sanii incep sa se dezvolte, determina compozitia tesutului mamar si probabilitatea de a dezvolta o tumora de san la maturitate”, a explicat Virginia Lope, autoarea principala a studiului.

Cristina Ionescu

Sursa: www.salud.es

Nota pentru articolul «Femeile cu mame in varsta, mai expuse la cancer mamar»:4.00/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate