Revista care te menține sănătos

Știri

Artroza: atentie la pantofii cu toc foarte inalt!

27 ianuarie 2015
Share

Pantofii cu toc inalt sunt sexy, feminini, ne ajuta sa castigam cativa centimetri in plus si ne completeaza tinutele, aspect foarte important pentru noi, femeile. Doar ca tocurile ne pun sanatatea in pericol.

Ca sunt cui sau mai groase, indiferent de forma pe care o au, nu reprezinta cea mai buna alegere cand vine vorba despre confort si sanatate. Potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Stanford, Statele Unite ale Americii, tocurile mai inalte de 8 cm cresc riscul de osteoartrita in randul femeilor.

Frumusetea are si riscuri

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au studiat 14 voluntari de sex feminin. Acestia le-au rugat pe doamne sa mearga mai intai cu tocuri de 4 cm si apoi sa le inlocuiasca timp de cateva ore pe zi cu unele de 9 cm. Verdictul? Cercetatorii au observat ca, in randul femeilor,cartilajul care formeaza articulatiile se uzeaza mult mai repede. Purtarea regulata a pantofilor cu toc, mai ales cand acest gest este asociat cu un surplus de kilograme,constituie un factor de risc. Astfel, pentru a pastra oasele sanatoase, specialistii le recomanda femeilor sa poarte pantofii cu toc seara, la evenimentele speciale, iar in timpul zilei sa se incalte cu pantofi mai confortabili.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Artroza: atentie la pantofii cu toc foarte inalt!»:3.60/ 5 (5 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.