Revista care te menține sănătos

Știri

Expunerea la pesticide, risc de Parkinson

9 iulie 2013
Share

Cercetarile in domeniul neurologic in ceea ce priveste afectiunea numita Parkinson demonstreaza ca expunerea la pesticide ar fi una dintre cauzele principale ale aparitiei acestei boli. Desi exista si alte potentiale cauze ale maladiei Parkinson, aceasta chestiune ar trebui luata mai in serios.

Mai mult de 104 studii realizate de-a lungul anilor au fost analizate (unele datand inca din anul 1975) si s-a descoperit ca expunerea la pesticide creste riscul dezvoltarii bolii Parkinson cu aproximativ 58%.

Potrivit asocierilor realizate, exista o legatura intre viata la tara, munca la ferma si aceasta boala. In plus, expertii au evaluat si metodele prin care pesticidele intra in contact cu organismul, printre acestea numarandu-se inhalarea, absorbtia prin piele sau consumul pe cale orala, prin alimentele mancate. Cu cat un om este mai expus la pesticide, cu atat riscul de Parkinson creste. Studiul reprezinta o realizare foarte importanta in ceea ce priveste relatia dintre expunerea la substantele chimice si leziunile neurologice.

Ruxandra Raica
Sursa: Naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.