Revista care te menține sănătos

Știri

E oficial: telefonul mobil are mai multi microbi decat capacul de toaleta

11 octombrie 2012
Share

Le pastram ca pe niste bijuterii, le asezam la loc de cinste in poseta sau in buzunar si le mutam dintr-o mana intr-alta, fara nicio grija. Cati dintre noi se gandesc insa ca telefoanele mobile, atat de pretuite, pot fi cauzele unor probleme grave de sanatate?

Daca la prima vedere afirmatia poate parea un semnal de alarma nejustificat, lucrurile nu stau deloc asa. Si asta o spun chiar specialistii, care au afirmat ca aceste instrumente pot contine de 10 ori mai multi microbi chiar decat capacul unui vas de toaleta. Iar spusele lor se bazeaza pe numeroase studii, scrie „Live Science”.

Daca analizam situatia „la rece”, s-ar putea sa fim surprinsi. Desi toaleta este asociata adesea cu un loc plin de microbi, pierdem din vedere faptul ca aceasta este curatata zilnic, pe cand telefoanele mobile au parte de acest tratament destul de rar, la fel ca telecomenzile sau tastatura. De fiecare data dupa ce am mers cu mijloacele de transport in comun sau dupa ce am venit de afara suntem obisnuiti sa ne spalam pe maini, insa nu curatam si mobilul pe care il atingem atat cu mainile murdare, cat si cu ele curate. In aceste conditii, cercetatorii recomanda stergerea obiectelor electronice purtatoare de microbi cu un servetel umed antibacterian. Se pare ca spray-urile ar putea afecta componentele electronice ale aparatului.

Cristina Ionescu

Sursa: www.livescience.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.