Revista care te menține sănătos

Știri

Doamnelor, 15 g de alcool pe zi va feresc de bolile cronice

8 septembrie 2011
Share

Un studiu recent a descoperit ca femeile care consuma cel putin 15 grame de alcool pe zi, sau chiar mai putin, au sanse mult mai mari sa fie sanatoase la batranete, fata de cele care nu consuma deloc alcool sau prea mult.

Rezultatele studiului au aratat ca femeile care consuma cele 15 g de alcool pe zi prezinta sanse mai mari cu 20% de a avea o stare generala buna de sanatate cand ating varsta de aproximativ 70 de ani.

De asemenea, ele sunt mai ferite de bolile cronice, precum bolile de inima si diabetul, de afectiunile fizice sau de posibilele probleme de sanatate mintala.

Aceste date sugereaza faptul ca femeile ajunse la varsta mijlocie care consuma cu moderatie alcool au mult mai multe sanse de a fi sanatoase atunci cand ajung la varste inaintate.

Studiul s-a desfasurat in Statele Unite si a fost realizat pe un esantion de 13894 de femei, varsta medie fiind 58 de ani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.onenewspage.com

Nota pentru articolul «Doamnelor, 15 g de alcool pe zi va feresc de bolile cronice»:4.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.