Revista care te menține sănătos

Știri

Cafeaua ar putea reduce riscul de Alzheimer

28 martie 2012
Share

Un nou studiu demonstreaza ca, atunci cand beti cafea in mod regulat, puteti reduce riscul bolii Alzheimer. Oamenii de stiinta au analizat pacienti varstnici pe o perioada de patru ani si au descoperit ca nivelul mai mare al cofeinei in sange reduce riscul aparitiei afectiunii degenerative progresive a creierului – Alzheimer.

Cercetatorii de la Universitatea Florida de Sud au constatat ca persoanele voluntare pe care le-au observat in timpul studiului prezentau un nivel dublu de cofeina fata de persoanele care progresasera deja in etapele timpurii ale dementei.

Asadar, trei cesti de cafea pe zi ar putea reduce riscul acestei boli incurabile, deoarece cofeina poate declansa o reactie in lant la nivelul creierului, prevenind daunele cauzate de Alzheimer. Acest studiu ofera o dovada ca acest alcaloid din grupa purinelor, cofeina, este asociata cu un risc redus sau cu un debut tardiv al dementei.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.