Revista care te mentine sanatos

Stiri

Triterapia, putin cunoscuta dar atat de eficace in prevenirea SIDA

15 mai 2012
Share

Un tratament reduce considerabil riscul de a ne infecta cu SIDA in cazul in care este administrat imediat dupa expunerea la risc. Este vorba de asa-numita triterapie de urgenta, care trebuie urmata timp de patru saptamani. Tratamentul exista inca din 1998, cu toate acestea, este foarte putin cunoscut, atat in Franta, cat si la noi.

Orice persoana care a fost expusa la virus prin raport sexual neprotejat, ruperea prezervativului, reutilizarea aceleiasi seringi sau sangerarea accidentala poate apela la triterapia de urgenta. Este vorba de combinarea anumitor tratamente anti-retrovirale ce se administreaza in maximum 48 de ore de la producerea incidentului. Este bine de stiut ca exista si efecte secundare, precum greata, diaree, dureri de stomac.

Pacientul este tinut sub supraveghere primele 48 de ore, iar dupa zece zile este chemat la consult, avertizeaza specialistii francezi. In ceea ce priveste procurarea tratamentului, el ar trebui sa se gaseasca in spitale, la sectiile de boli infectioase si in centrele de depistare HIV. Legat de eficacitate, in timp ce unii specialisti sustin ca este un tratament 100% sigur, altii il garanteaza doar in proportie de 80%.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Triterapia, putin cunoscuta dar atat de eficace in prevenirea SIDA»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate