Revista care te mentine sanatos

Stiri

Somnul insuficient poate provoca atac de cord

8 noiembrie 2011
Share

Nu dormi suficient? Specialistii avertizeaza ca acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra sanatatii inimii, potrivit unui studiu recent. Persoanele care au probleme cu somnul in mod regulat prezinta un risc cu 45% mai ridicat de a suferi un atac de cord.

Insomnia este o problema destul de comuna si se pare ca exista intr-adevar o legatura intre lipsa de somn si problemele inimii. Lipsa somului duce la pierderea de energie si, implicit, la cresterea in greutate, la hipertensiune arteriala, precum si la colesterol marit.

Apneea este unul dintre factorii care afecteaza inima, iar persoanele care au probleme cu somnul nu ar trebui sa treaca cu vederea acest lucru. Igiena somnului trebuie sa fie riguroasa, dormitorul ar trebui sa fie dedicat in totalitate somnului, iar temperatura din camera ar trebui sa fie una confortabila.

Ruxandra Raica

Sursa: www.ksn.ro

Nota pentru articolul «Somnul insuficient poate provoca atac de cord»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate