Revista care te mentine sanatos

Stiri

Antibioticele distrug flora intestinala

20 octombrie 2011
Share

In urma unui studiu care a analizat efectele pe termen lung ale antibioticelor, s-a descoperit ca exista o legatura intre aceste medicamente si perturbarea florei intestinale, perturbare ce ar putea fi permanenta, avand consecinte de lunga durata asupra sanatatii.

Asadar, prescrierea in exces a antibioticelor dauneaza sistemului digestiv, modificand flora intestinala permanent. Schimbarile pe termen lung in ceea ce priveste flora intestinala provoaca infectii si tot felul de afectiuni. Antibioticele administrate pentru orice complicatie cresc riscul de obezitate, astm, alergii si diabet tip I.

Antibioticele sunt responsabile de un dezechilibru permanent al florei intestinale. In acest caz, este neaparat nevoie de suplimente care sa contina probiotice pentru a mentine un echilibru normal. In ceea ce-i priveste pe copii si pe femeile gravide, acestora nu ar trebui sa li se prescrie antibiotice, pentru ca, oricum, ajung in organism prin consumul de produse alimentare provenite de la vite, in urma tratamentelor aplicate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.naturalnews.com

Nota pentru articolul «Antibioticele distrug flora intestinala»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate