Stiri

Broccoli, o noua arma impotriva cancerului de san?

miercuri, 29 august 2012
Share

Un compus care se elibereaza dupa consumul de broccoli ar putea stimula enzimele protectoare din tesutul mamar. Molecula, numita sulforafan, poate stimula „armele” organismului impotriva cancerului. Legumele crucifere, cum este broccoli, sunt asociate de foarte mult timp cu un risc redus de boli, precum artrita sau cancerul.

Aceasta molecula ajuta la pastrarea echilibrului antioxidantilor din organism. Pentru a obtine aceste beneficii, ar trebui sa consumati trei/patru portii de broccoli pe zi.

Molecula sulforafan este produsa de organism dupa ce mancam glucorafanina, un compus intalnit in broccoli. Astfel, organismul este ajutat sa lupte impotriva tumorilor. Un studiu arata ca s-ar putea stopa, de asemenea, dezvoltarea celulelor canceroase rezistente la chimioterapie. In prezent, in America se fac studii cu ajutorul unui medicament bazat pe broccoli pentru a se putea analiza rezultatele. Intre timp, in Oregon, cercetatorii analizeaza daca extractul din broccoli administrat de 3 ori pe saptamana timp de doua luni incetineste dezvoltarea celulelor tumorale.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:45:42+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc