Revista care te mentine sanatos

Stiri

Broccoli, o noua arma impotriva cancerului de san?

miercuri, 29 august 2012
Share

Un compus care se elibereaza dupa consumul de broccoli ar putea stimula enzimele protectoare din tesutul mamar. Molecula, numita sulforafan, poate stimula „armele” organismului impotriva cancerului. Legumele crucifere, cum este broccoli, sunt asociate de foarte mult timp cu un risc redus de boli, precum artrita sau cancerul.

Aceasta molecula ajuta la pastrarea echilibrului antioxidantilor din organism. Pentru a obtine aceste beneficii, ar trebui sa consumati trei/patru portii de broccoli pe zi.

Molecula sulforafan este produsa de organism dupa ce mancam glucorafanina, un compus intalnit in broccoli. Astfel, organismul este ajutat sa lupte impotriva tumorilor. Un studiu arata ca s-ar putea stopa, de asemenea, dezvoltarea celulelor canceroase rezistente la chimioterapie. In prezent, in America se fac studii cu ajutorul unui medicament bazat pe broccoli pentru a se putea analiza rezultatele. Intre timp, in Oregon, cercetatorii analizeaza daca extractul din broccoli administrat de 3 ori pe saptamana timp de doua luni incetineste dezvoltarea celulelor tumorale.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Broccoli, o noua arma impotriva cancerului de san?»:2.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate