Revista care te mentine sanatos

Stiri

Injectia va putea fi inlocuita cu un plasture medicinal

15 ianuarie 2012
Share

Cercetatorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite au dezvoltat un nou sistem bazat pe ace minuscule din matase care pot inlocui cu succes seringile hipodermice. Acele sunt incorporate intr-un plasture care este capabil sa administreze cantitati precise de medicamente pacientului, totul intr-un mod complet nedureros, datorita dimensiunii foarte mici a acelor.

Acestea sunt obtinute prin turnarea in forme special realizate dintr-un polimer care contine un amestec de proteine din matase si substante medicamentoase, dupa care sunt supuse unui procedeu termic ce va asigura eliberarea treptata a medicamentelor continute.

Daca in compozitia proteinei din plasture se va adauga un antibiotic, acesta va juca un rol important si in prevenirea infectiilor, impiedicand dezvoltarea stafilococilor pe suprafata pielii unde a fost aplicat.

Exista diferite categorii de medicamente care pot fi inghitite, insa exista si cele care nu pot supravietui tractului gastrointestinal, astfel ca aceste micro-ace sunt ideale in cazul persoanelor care prezinta sensibilitate, deoarece penetreaza stratul superior al pielii, fara insa a atinge nervi care pot provoca durere si eliberand treptat substanta medicamentoasa, fara ca pacientul sa prezinte efecte secundare.

Studiul oamenilor de stiinta a fost detaliat intr-un articol publicat recent in jurnalul Advanced Functional Materials.

Paula Rotaru

Sursa: http://now.tufts.edu

Nota pentru articolul «Injectia va putea fi inlocuita cu un plasture medicinal»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate