Revista care te mentine sanatos

Stiri

Depresia, favorizata de lipsa acizilor grasi Omega-3

3 mai 2011
Share

Potrivit unui studiu recent, carenta acizilor grasi esentiali Omega-3 din structura si activitatea celulara favorizeaza aparitia starilor depresive inca din timpul vietii intrauterine. Doi cercetatori francezi au realizat un experiment pe soarecii de laborator, ce a constat intr-o dieta saraca in acizii grasi esentiali Omega-3.

Acestia au descoperit ca deficitul de Omega-3 din creier perturba transmisiunile nervoase inca din stadiul intrauterin, prin diminuarea functiilor neuronilor implicati in controlul asupra comportamentelor emotionale. In cadrul studiului, au fost observate nereguli la nivelul cortexului prefrontal si al nucleului accumbens (structuri ale creierului implicate in procesele de recompensare, motivatie si stabilitate emotionala).

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.worldhealth.net

Nota pentru articolul «Depresia, favorizata de lipsa acizilor grasi Omega-3»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate