Stiri

Fructele de padure reduc riscul de Parkinson cu 40%

vineri, 13 aprilie 2012
Share

Consumul de capsune, afine, coacaze negre si mure i-ar putea proteja pe barbati impotriva bolii numite Parkinson, potrivit cercetarilor. Barbatii care mananca fructe de padure impreuna cu alte alimente bogate in flavonoide sunt cu 40% mai feriti de aceasta boala a creirului.

De asemenea, daca aceste fructe sunt consumate o data pe saptamana, riscul dezvoltarii Parkinson-ului scade cu aproximativ un sfert.

Flavonoidele – care se gasesc atat in ceai, cat si in vinul rosu – sunt antioxidanti care ofera protectie impotriva bolilor de inima, a anumitor tipuri de cancer si dementa. Studiul demonstreaza ca flavonoidele protejeaza impotriva bolii Parkinson care afecteaza circulatia in organism si provoaca rigiditate musculara. Totodata, fructele de padure micsoreaza riscul de hipertensiune arteriala.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

tonica
2017-05-10T17:46:31+00:00
Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena