Revista care te mentine sanatos

Stiri

Circumcizia previne bolile cu transmitere sexuala

22 octombrie 2011
Share

Ultimele studii in domeniu arata ca barbatii circumcisi ar avea mai putine sanse sa contacteze o boala cu transmitere sexuala, cum ar fi HPV (Human Papilloma Virus), HIV sau chiar herpes genital. De asemenea, se pare ca circumcizia poate reduce si cancerul penian (de penis), boala relativ rara.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta va sfatuiesc sa folositi in continuare prezervativul, mai ales ca circumcizia este o practica extrem de controversata.

In Statele Unite, de exemplu, numarul bebelusilor de sex masculin care sunt circumcisi la cateva zile de viata este in cadere libera. Daca in anul 1970 mai mult de 90% dintre copiii americani treceau prin aceasta interventie, in 1995, doar 64% mai respectau aceasta traditie, potrivit www.health.com.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Circumcizia previne bolile cu transmitere sexuala»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate