Revista care te menține sănătos

Știri

Gena alcoolismului, o realitate

29 noiembrie 2011
Share

Cercetatorii au descoperit ca oamenii ar putea avea o inclinatie genetica spre a deveni alcoolici inca de la nastere, studiind undele cerebrale ale bautorilor cu probleme. Astfel, s-a descoperit o gena care ar putea avea legatura cu dependenta de alcool. S-a constatat, asadar, ca activitatea creierului copiilor persoanelor alcoolice prezinta aceleasi caracteristici ca ale parintilor, riscand sa devina, la randul lor, alcoolici.

De asemenea, s-a descoperit o legatura destul de stransa intre consumul de alcool si receptorul de serotonina HTR7, serotonina afectand starea de spirit, dar si somnul. Cercetatorii au mai aflat ca oamenii sunt mai predispusi sa devina alcoolici deoarece au capacitatea de a metaboliza alcoolul. Desi unele persoane nu se simt confortabil cu aceasta idee, se pare ca exista componente biologice ale riscului dependentei de alcool.

Echipa care a dus la bun sfarsit studiul a testat 1064 de persoane din Statele Unite cu probleme de alcoolism in familie.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.