Revista care te mentine sanatos

Stiri

Carenta de vitamina B poate provoca depresii

vineri, 10 septembrie 2010
Share

Cercetatorii americani sustin intr-un studiu recent publicat in „American Journal of Clinical Nutrition” ca persoanele adulte cu deficit de vitaminele B6 si B12 sunt predispuse la depresii. Fiecare doza de 10 mg de vitamina B6 sau B12 scade cu 2% simptomele depresiei.

Specialistii americani de la Universitatea de Medicina din Chicago au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat timp de 12 ani aproximativ 3 500 de persoane cu varste peste 65 de ani. Pe parcursul monitorizarii, intre 11 si 14% dintre voluntari au prezentat simptome ale depresiei la un moment dat. Aceste simptome s-au ameliorat odata cu introducerea in dieta a alimentelor sau suplimentelor bogate in vitamina B. Atat vitamina B6, cat si vitamina B12 ajuta la buna functionare a sistemului nervos. Lipsa acestei vitamine poate cauza, pe langa depresie, probleme de memorie sau de concentrare.

 

Sursa: www.uk.reuters.com

 

 

tonica
2010-09-10T10:14:45+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate