Revista care te menține sănătos

Știri

Secretul unui mariaj lung si fericit? Hormonul numit oxitocina

23 ianuarie 2014
Share

Unii spun ca, inainte de toate, este vorba despre prietenie. Altii afirma faptul ca este vorba despre spatiul pe care il ofera un partener celuilalt. Se pare insa ca secretul unui mariaj lung si fericit ar fi, de fapt, un hormon produs in creier. Noi cercetari in domeniu indica faptul ca oxitocina joaca un rol crucial in ceea ce priveste sentimentele dintr-un cuplu. Specialistii spun ca acest hormon ar putea fi vital in determinarea duratei unei casatorii. Oxitocina este un hormon produs de catre creier, induce lactatia la femeile gravide si este eliberat in cantitati mari in timpul orgasmului, atat la femei cat si la barbati.

Hormonul este secretat, de asemenea, si atunci cand o persoana se indragosteste. Insa cele mai noi descoperiri realizate de catre expertii de la Bonn University Medical Center din Germania sugereaza ca acest hormon este foarte important atunci cand vine vorba despre sustinerea sentimentelor de dragoste si angajament pentru perioada lunga de timp. Psihologii spun ca atunci cand o persoana se indragosteste, rezulta o combinatie intre factorii biologici si psihologici. Lipsa secretiei de oxitocina arata ca sistemul de recompensare al creierului nu este stimulat si se afla intr-o stare de retragere.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.