Revista care te menține sănătos

Știați că?

Boala personajului Joker este o afecțiune reală

Dr. Eugenia Elza Moruzzi, medic psihiatru
29 octombrie 2019
Share
Boala personajului Joker este o afecțiune reală

Fanii universului DC au așteptat probabil cu sufletul la gură producția Joker, în care personajul Arthur Fleck este interpretat de actorul Joaquin Phoenix. Nu suntem critici de film, dar ne-a atras atenția faptul că Arthur suferă de labilitate emoțională, denumită și afectare pseudobulbară, o problemă cât se poate de reală, caracterizată prin episoade de râs sau plâns involuntar și incontrolabil ce pot dura până la câteva minute.

Nu înseamnă că persoanele care se confruntă cu această problemă nu-și pot exprima în mod normal sentimentele, ci doar că uneori o vor face într-un mod exagerat și neadecvat. Astfel, labilitatea emoțională poate pune probleme în ceea ce privește activitățile zilnice. Adesea poate rămâne nediagnosticată, fiind confundată cu tulburările de dispoziție.

Cel mai des este cauzată de leziuni ale creierului sau poate să apară la persoanele care suferă de boli neurologice cu impact asupra părții creierului în care se formează emoțiile.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.