Revista care te menține sănătos

Știri

Bauturile racoritoare dietetice, periculoase pentru sanatate?

3 februarie 2012
Share

Persoanele care consuma bauturi racoritoare dietetice in mod regulat prezinta un risc crescut de a suferi un accident vascular cerebral, un atac de cord sau chiar un posibil deces ce poate avea o cauza vasculara, avertizeaza un nou studiu.

In schimb, consumul regulat, insa moderat, de bauturi racoritoare dietetice nu pare a fi legat de aparitia problemelor vasculare. Din cauza ratei obezitatii, indulcitorii artificiali sunt comercializati ca o alternativa sanatoasa a zaharului. Asadar, bauturile racoritoare dietetice le fac cu ochiul tuturor celor preocupati de calorii si de silueta.

Pentru acest studiu au fost analizati 2.564 de participanti pentru a determina incidenta accidentelor vasculare cerebrale, precum si factorii de risc. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care consuma bauturi racoritoare dietetice zi de zi au cu 43% mai multe sanse de a suferi o problema vasculara fata de cele care nu consuma deloc astfel de bauturi. Cei care beau un astfel de suc o data pe luna sau sase pe saptamana nu sunt susceptibili de a intampina vreo problema.

Este nevoie de cercetari suplimentare cu privire la consecintele consumului de bauturi racoritoare dietetice asupra sanatatii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.