Revista care te menține sănătos

Știri

Barbatii care lucreaza in ture de noapte, predispusi la aparitia cancerului de colon

30 octombrie 2012
Share

Barbatii care lucreaza in ture de noapte sunt de trei ori mai expusi riscului de a dezvolta cancer de colon si de prostata decat cei care lucreaza ziua, spun cercetatorii. De asemenea, se expun unui risc mai mare de a se imbolnavi si de alte tipuri de cancer, de a face tumori la nivelul vezicii urinare, plamanilor etc.

Daca pana acum majoritatea studiilor au analizat munca in ture de noapte in ceea ce priveste acest risc asupra femeilor, iata ca acum vorbim si despre barbati.

Un studiu realizat de catre expertii Universitatii din Quebec, Canada, a aratat ca turele de noapte dauneaza organismului prin prisma nivelului de melatonina, un hormon produs de glanda pineala din creier, implicat in reglarea ritmului circadian. Cand este intuneric, productia crescuta de melatonina induce somnul profund. Expertii sunt de parere ca expunerea la lumina artificiala intrerupe productia de melatonina, punand in miscare un lant de evenimente in interiorul organismului care ar putea incuraja dezvoltarea tumorilor. Printre barbatii care lucreaza in schimburi de noapte, cancerul de colon si cel de prostata sunt cele mai frecvente.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.