Revista care te mentine sanatos

Stiri

Alzheimerul, detectat cu ajutorul unui consult de rutina al ochilor

marti, 19 noiembrie 2013
Share

O echipa de experti a descoperit ca soarecii de laborator care sufereau de Alzheimer prezentau o pierdere in grosime a straturilor celulelor retinei. Din moment ce retina este o extensie directa a creierului, pierderea neuronilor retinei ar putea fi legata de pierderea celulelor creierului in ceea ce priveste Alzheimerul. Astfel, Alzheimerul ar putea fi detectat in cadrul unui simplu consult de rutina.

Modificarile in aceleasi celule retinale ar putea ajuta, de asemenea, la detectarea glaucomului care conduce la orbire.

 

Pentru a demonstra insa aceasta teorie, este nevoie sa fie realizate teste pe oameni, mai ales ca o scanare a grosimei retinei ar putea fi o varianta ieftina si non-invaziva. Alzheimerul este o boala degenerativa, cel mai comun tip de dementa. Tratarea precoce a bolii ar putea insa preveni pierderea memoriei.

Ruxandra Raica

Sursa: bbc.co.uk

Nota pentru articolul «Alzheimerul, detectat cu ajutorul unui consult de rutina al ochilor»:5.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:44:54+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate