Revista care te mentine sanatos

Stiri

Apa plata le-ar putea feri pe femei de diabet zaharat

23 iunie 2012
Share

Femeile care aleg sa bea apa in locul bauturilor acidulate sau a sucurilor de fructe ar putea prezenta un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat. Inlocuirea bauturilor dulci cu apa ar putea opri aceasta tulburare metabolica, potrivit cercetatorilor de la Scoala de Sanatate Publica Harvard. Rezultatele se bazeaza pe obiceiurile a 83.000 de femei.

Sucurile si bauturile indulcite sunt legate de un risc mai mare de diabet. Echipa de cercetare a estimat ca, atunci cand o femeie inlocuieste o cana de  suc de fructe sau bautura acidulata cu un pahar de apa plata, riscul de diabet scade cu 7-8%. In urma studiului, s-a mai descoperit ca ceaiul si cafeaua neindulcite sunt o alternativa foarte buna la bauturile indulcite. Daca veti inlocui o cana de suc acidulat cu una de ceai sau cafea fara zahar, riscul de a dezvolta diabet ar putea scadea cu 12-17%.

Apa plata este una dintre bauturile cele mai sarace in calorii, iar daca nu va place gustul, puteti adauga cateva picaturi de lamaie. In plus, apa ne mentine hidratati.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Apa plata le-ar putea feri pe femei de diabet zaharat»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate