Revista care te mentine sanatos

Stiri

Analiza ochilor care depisteaza schizofrenia cu o acuratete de 98%

5 decembrie 2012
Share

Medicii scotieni au descoperit o noua metoda prin care schizofrenicii pot fi identificati printr-un simplu test de vedere. Privirea pierduta, miscarile sacadate ale ochilor si incapacitatea de a mentine privirea intr-un punct fix sunt asociate cu diagnosticul de schizofrenie, insa aceste simptome nu constituie o noutate.

Ce aduce nou acest studiu este viteza de reactie a privirii, care poate constitui un instrument ajutator in diagnosticarea schizofreniei. Adevarata provocare pentru oamenii de stiinta va fi insa in ce masura vor putea reusi sa distinga, cu ajutorul testelor de vedere, persoanele care sufera de schizofrenie de cele care se confrunta cu alte tulburari psihice, precum dementa de tip Alzheimer, sindromul ADHD, fobiile sau chiar depresia.

Paula Rotaru

Sursa: www.biologicalpsychiatryjournal.com

Nota pentru articolul «Analiza ochilor care depisteaza schizofrenia cu o acuratete de 98%»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate