Revista care te menține sănătos

Știri

Analiza ochilor care depisteaza schizofrenia cu o acuratete de 98%

5 decembrie 2012
Share

Medicii scotieni au descoperit o noua metoda prin care schizofrenicii pot fi identificati printr-un simplu test de vedere. Privirea pierduta, miscarile sacadate ale ochilor si incapacitatea de a mentine privirea intr-un punct fix sunt asociate cu diagnosticul de schizofrenie, insa aceste simptome nu constituie o noutate.

Ce aduce nou acest studiu este viteza de reactie a privirii, care poate constitui un instrument ajutator in diagnosticarea schizofreniei. Adevarata provocare pentru oamenii de stiinta va fi insa in ce masura vor putea reusi sa distinga, cu ajutorul testelor de vedere, persoanele care sufera de schizofrenie de cele care se confrunta cu alte tulburari psihice, precum dementa de tip Alzheimer, sindromul ADHD, fobiile sau chiar depresia.

Paula Rotaru

Sursa: www.biologicalpsychiatryjournal.com

Nota pentru articolul «Analiza ochilor care depisteaza schizofrenia cu o acuratete de 98%»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate