Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sforaiti? Risc de cinci ori mai mare de a suferi de cancer

14 iunie 2012
Share

Conform unor noi cercetari, sforaitul poate creste riscul de a suferi de cancer de pana la cinci ori! Acest lucru este posibil intrucat sforaitul, dar si alte probleme ale respiratiei in timpul somnului, pot duce la privarea corpului de oxigen timp de mai multe ore, iar cercetatorii considera ca, astfel, se pot dezvolta tumorile canceroase.

In aceste conditii, specialistii spera ca, pe viitor, sa poata preveni aparitia cancerului prin tratarea sforaitului.

Cercetatorii de la Universitatea Wisconsin-Madison au descoperit, in urma unui studiu realizat in SUA, pe un esantion de 1.500 de subiecti, (timp de 22 de ani), ca persoanele care sufereau de probleme grave de respiratie in timpul somnului erau de 4,8 ori mai predispuse la a dezvolta cancer decat pacientii care nu aveau astfel de probleme.

Dintre afectiunile somnului, cea mai frecvent intalnita de cercetatori este apneea in somn, caracterizata prin pauze respiratorii repetate. Ea provoaca si sforaitul pacientilor si duce la trezirea repetata a acestora in timpul noptii. Daca pana acum sforaitul era asociat cu obezitatea, diabetul, hipertensiunea, atacurile cardiace sau cerebrale, acesta este primul studiu care sugereaza ca problemele respiratorii ce au loc in timpul somnului duc la cancer.

Cristina Ionescu

Sursa: The Independent

Nota pentru articolul «Sforaiti? Risc de cinci ori mai mare de a suferi de cancer»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate