Revista care te mentine sanatos

Stiri

Alimentatia nesanatoasa, ucigasul mileniului 3

18 iulie 2013
Share

Potrivit OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), alimentatia nesanatoasa reprezinta unul dintre principalii factori de risc pentru unele dintre cele mai grave afectiuni ale secolului nostru: bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea si cancerul. Acesta este si motivul pentru care OMS a pus in aplicare un plan strategic global de prevenire si control al acestor afectiuni din anul 2008 si pana in prezent.

Unul dintre principalele obiective ale acestui plan de actiune il reprezinta incercarea de reducere a factorilor de risc modificabili care stau la baza bolilor cronice netransmisibile, cum ar fi alimentatia nesanatoasa, fumatul, sedentarismul si abuzul de alcool. Potrivit cercetatorilor, 80% dintre cazurile de afectiuni cronice netransmisibile pot fi prevenite daca sunt eliminati acesti factori de risc.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Alimentatia nesanatoasa, ucigasul mileniului 3»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate