Revista care te mentine sanatos

Stiri

Alergia la pisici, o amintire

marti, 30 iulie 2013
Share

Obisnuiti sa stranutati de cate ori va apropiati de o pisica? Vestea buna este ca oamenii de stiinta ar putea dezvolta un tratament care sa lupte impotriva alergiei la acest animal. Cercetatorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, Institutul Karolinska din Suedia si Universitatea din Massachusetts, Statele Unite, au descoperit originea acestei reactii. In Jurnalul de Imunologie, expertii explica faptul ca secretiile pisicii precum saliva si urina, dar in special pielea moarta provoaca alergia, si nu parul, contrar credintei populare.

Sistemul imunitar al persoanelor alergice se declanseaza ca urmare a unei erori in ceea ce priveste productia de histamina atunci cand o toxina numita lipopolizaharid este detectata in pielea moarta a pisicii. Pentru prima oara, expertii sunt in masura sa ia in considerare un nou tratament pentru a bloca receptorul TLR 4, evitandu-se astfel reactiile alergice.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Alergia la pisici, o amintire»:4.00/ 5 (4 voturi)
tonica
2017-05-10T17:45:05+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate