Revista care te menține sănătos

Știri

Alergia la pisici, o amintire

30 iulie 2013
Share

Obisnuiti sa stranutati de cate ori va apropiati de o pisica? Vestea buna este ca oamenii de stiinta ar putea dezvolta un tratament care sa lupte impotriva alergiei la acest animal. Cercetatorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, Institutul Karolinska din Suedia si Universitatea din Massachusetts, Statele Unite, au descoperit originea acestei reactii. In Jurnalul de Imunologie, expertii explica faptul ca secretiile pisicii precum saliva si urina, dar in special pielea moarta provoaca alergia, si nu parul, contrar credintei populare.

Sistemul imunitar al persoanelor alergice se declanseaza ca urmare a unei erori in ceea ce priveste productia de histamina atunci cand o toxina numita lipopolizaharid este detectata in pielea moarta a pisicii. Pentru prima oara, expertii sunt in masura sa ia in considerare un nou tratament pentru a bloca receptorul TLR 4, evitandu-se astfel reactiile alergice.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.