Revista care te mentine sanatos

Stiri

Alergia la frig. Exista?

miercuri, 23 ianuarie 2013
Share

Unii oameni iubesc frigul, altii il detesta. Exista insa si persoane care au alergie la frig, desi poate parea ciudat, si exista si o denumire pentru aceasta afectiune – urticaria la frig. Pentru a valida aceasta informatie, ei bine, vom relata un caz adevarat.

Tanara Melissa Kerlin traieste in Rochester, Minnesota, acolo unde iernile nu sunt deloc blande, ba din contra. In zilele foarte reci, Melissa nici nu poate iesi din casa pentru ca este alergica la frig.

 

Nu numai ca femeia nu suporta frigul, ci este si alergica la acest fenomen. Tesuturile sale reactioneaza la frig exact asa cum ar reactiona in preajma alergenilor. Celulele mast din sistemul sau imunitar elibereaza histaminele care fac pielea sa fie rosie si apoi sa apara mancarimile. Daca gatul sau este expus la frig atunci cand inghite, ar putea chiar sa nu mai poata respira. Tocmai de aceea, trebuie sa evite inghetata si bauturile reci. Melissa ia antihistamine in fiecare zi si are la ea epinefrina autoinjectabila in caz de urgenta. Alergiile la frig sunt foarte rare, insa puteti face un test simplu pentru a le depista. Puneti o punga cu gheata pe antebrat timp de cateva minute. Daca sunteti alergici la frig, pielea va deveni rosie, se va umfla si irita.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

Nota pentru articolul «Alergia la frig. Exista?»:1.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:25+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate