Revista care te mentine sanatos

Stiri

A fost depistata cauza aparitiei tremorului esential

vineri, 9 decembrie 2011
Share

Aproape 2 milioane de persoane din lume sufera de o afectiune similara bolii Parkinson, si anume tremorul esential, boala ale carei simptome constau in tremorul miscarilor voluntare, cum ar fi tinerea in mana a unui pahar cu apa. Pana in prezent, cauzele tremorului reprezentau o enigma pentru medici.

Se stia doar ca nu are legatura cu functiile neurologice, dar pentru care era necesar tratament pe tot parcursul vietii.

Recent insa, o echipa de cercetatori francezi a descoperit ca la pacientii diagnosticati cu tremor esential exista o scadere a concentratiei de receptori GABA in cerebel. Acesti receptori detin un rol esential pentru corpul uman, deoarece contin mesaje chimice care transmit mai departe informatii de inhibare catre anumite parti ale creierului.

Este posibil, sunt de parere specialistii, ca reducerea numarului de receptori GABA din cerebel sa afecteze structura trunchiului cerebral, care gestioneaza comunicarea dintre creier si miscarile de coordonare.

Aceasta demonstratie de modificari biochimice este extrem de importanta, deoarece poate constitui un adevarat pas catre noi tratamente pentru aceasta afectiune putin cunoscuta.

Paula Rotaru

Sursa: www.eurekalert.org

Nota pentru articolul «A fost depistata cauza aparitiei tremorului esential»:3.00/ 5 (4 voturi)
tonica
2017-05-10T17:44:00+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
Politica de confidentialitate
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc