Revista care te menține sănătos

Știri

Apa sarata, remediu impotriva artritei

26 septembrie 2012
Share

Oamenii de stiinta au descoperit un mod simplu de a lupta impotriva artritei, si anume baile in apa sarata. Expertii spun ca solutia salina reduce inflamatia dureroasa a articulatiilor.

Chiar si sarea de masa obisnuita in concentratii mari poate fi utilizata si, spre deosebire de medicamentele folosite pentru tratarea acestei afectiuni, nu exista efecte secundare.

Cercetatorii au descoperit ca celulele din organismele care sufera de artrita se umfla, insa apa sarata poate reduce aceasta inflamatie. Sarea actioneaza la fel, indiferent daca este injectata in organism sau este absorbita in piele prin intermediul bandajelor imbibate in solutie salina. S-a descoperit ca o solutie salina hipertonica poate inhiba semnalele inflamatorii la nivel molecular. Tocmai de aceea, osmoterapia (metoda terapeutica ce consta in injectii intravenoase de solutii supraconcentrate) cu solutii hipertonice ar putea fi benefica in managementul bolilor inflamatorii articulare precum artrita reumatoida.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.