Revista care te menține sănătos

Știri

Miscarea dupa cina poate scadea cu 10% riscul de accident vascular cerebral

13 septembrie 2011
Share

Daca o cina copioasa v-a potolit foamea si simtiti ca sunteti sleit de energie, iar singurul gand este sa va aruncati in pat, ganditi-va de doua ori! Medicii avertizeaza ca odihna imediat dupa masa de seara poate dubla riscul de aparitie a unui accident vascular cerebral (AVC).

Studiul realizat de expertii nutritionisti de la Universitatea de Medicina Ioannina din Grecia arata ca fiecare 20 de minute petrecute intr-un mod activ dupa ultima masa din zi poate scadea cu 10 procente riscul de AVC.

Peste 1.000 de participanti au fost implicati in cercetare, expertii observand in mod evident o asociere intre mesele tarzii, urmate de somn, si sentimentul de satietate sau disconfort in timpul somnului, neplaceri care se pot complica in timp, mai ales daca obisnuim sa consumam alimente grase ori foarte dulci. Aceste bombe calorice sunt factori care pot contribui la schimbari majore in ceea ce priveste nivelul glicemiei si al colesterolului, responsabile, de cele mai multe ori, de aparitia accidentelor vasculare cerebrale.

De aceea, ora recomandata de catre medici pentru masa de seara este cel tarziu ora 19.00, astfel incat organismul sa aiba suficient timp pentru a digera alimentele.

Paula Rotaru

Sursa: www.cbsnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.