Revista care te menține sănătos

Știri

Nou tratament pentru slabit?

25 mai 2012
Share

Un medicament ce contine saliva unei soparle din Statele Unite ale Americii ar putea reprezenta cheia catre un nou produs surprinzator, destinat persoanelor care vor sa slabeasca.

Oamenii de stiinta au descoperit ca un compus din veninul soparlei respective reduce pofta de mancare. Aceeasi substanta este utilizata si intr-un medicament care trateaza diabetul zaharat.

Cercetatorii de la Universitatea din Gothenburg au constatat ca substanta controleaza aceleasi regiuni ale creierului care duc la nevoia de alcool, ceea ce sugereaza ca ar putea ajuta, de asemenea, si persoanele care au probleme cu bautura.

Veninul soparlei insa se raspandeste foarte incet in corp si nu reprezinta o amenintare pentru oameni. Decizia de a manca este legata de aceleasi mecanisme din creier care controleaza comportamentele ce creeaza dependenta. Substanta din veninul soparlei afecteaza regiunile din creier responsabile de recompensare si motivare. Descoperirea ar putea deschide calea catre noi tratamente pentru persoanele care mananca compulsiv. Mai este nevoie insa de cercetari suplimentare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Nou tratament pentru slabit?»:2.50/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.