Stiri

Afinele imbunatatesc vederea pe timp de noapte

marti, 18 octombrie 2011
Share

Numeroase studii efectuate pana in prezent au aratat ca afinele detin proprietati antioxidante si antiinflamatoare, insa cel mai important beneficiu al acestor fructe delicioase consta in abilitatea naturala de a reface sanatatea capilara.

In urma unui studiu recent al cercetatorilor americani, s-a descoperit ca prezenta substantei antocianina poate stimula regenerarerea unei proteine numita rodopsina, cu rol esential in procesul de vedere nocturna.

Cercetatorii au monitorizat 15 subiecti care nu prezentau probleme de sanatate si nici deficiente de vedere. Acestia au fost impartiti in doua grupuri: un grup format din opt persoane, care a primit inlocuitori placebo, si sapte persoane care au primit capsule ce contineau 160 mg de extract de afine.

Dupa o perioada de trei saptamani, medicii au constatat ca participantii care au primit suplimente pe baza de extract de afine au o vedere mult mai clara in conditii de luminozitate scazuta. De asemenea, afinele sunt recomandate in tratamentul retinoaptiei diabetice, a degenerescentei maculare si in prevenirea cataractei, deoarece aceste substante regenerative din fruct ajuta la protejarea structurilor de colagen din vasele de sange oculare.

Paula Rotaru

Sursa: www.naturalnews.com

tonica
2017-05-10T17:57:52+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc