Revista care te menține sănătos

Știri

A fost descoperita gena care predispune la diabetul tip II

30 septembrie 2011
Share

A fi slab nu inseamna neaparat ca aveti un risc mai mic de a face diabet sau ca sunteti scutit de afectiunile cardiace. Recent, a fost identificata o gena care poate predispune la diabetul zaharat tip II persoanele care nu sufera de probleme cu greutatea.

Studiile realizate de catre cercetatorii britanici pe 76.000 de personae arata ca gena IRS1 are functia de a stoca grasimile daunatoare in tesuturile care inconjoara organele vitale ale corpului uman. Aceasta descoperire indica faptul ca genele sunt factori importanti in determinarea riscului de a dezvolta o forma de diabet.

Problemele vasculare, cum ar fi circulatia deficitara la nivelul picioarelor, afecteaza indeosebi pacientii deja diagnosticati cu diabet zaharat. Riscul de boli cardiace asociate cu diabet zaharat de tip II este dublu in cazul femeilor.

De cele mai multe ori, exista perceptia ca doar varstnicii pot avea probleme cu inima, insa persoanele diagnosticate cu diabet de tip I sau II pot fi si tineri, astfel ca evolutia acestei afectiuni este strans legata de aparitia problemelor cardiace, indiferent de varsta.

Paula Rotaru

Sursa: www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.