Revista care te menține sănătos

Medicină generală

5 afectiuni care se agraveaza vara

Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă; [email protected]
30 iunie 2023
Share
  • Anotimpul pe care multi il asteapta cu gandul la vacanta si relaxare poate veni si cu surprize neplacute. Din fericire, respectarea catorva reguli de baza ar trebui sa va fereasca de astfel de episoade sau cel putin sa le „domoleasca intensitatea”.

    Multora li se intampla in timpul vacantelor sa aiba de furca cu o sumedenie de probleme de sanatate cauzate in principal de temperaturile ridicate. De regula, vara, cei care prezinta diverse afectiuni pot sa se confrunte cu agravarea bolilor de fond, insa este recunoscut faptul ca si persoanele sanatoase pot sa sufere de pe urma caniculei.

    Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Rehidrafort, supliment alimentar sub formă de săruri de rehidratare care contribuie la restabilirea echilibrului electrolitic prin compensarea rapidă a pierderii de minerale şi lichide.
    5 afectiuni care se agraveaza vara
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • probleme cu inima vara

    Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni care se pot agrava pe timpul verii.

    Atentie la inima!


    Persoanele care sufera de probleme la inima trebuie sa aiba grija in sezonul estival, deoarece temperaturile ridicate le pot cauza o serie de neplaceri mai mult sau mai putin grave. Modalitatea prin care organismul elimina caldura in exces are drept consecinta o dilatare a vaselor si, implicit, o scadere a presiunii arteriale. Nu putini sunt cei care se prezinta la camera de garda cu durere de cap, ameteala, lesin si valori scazute ale presiunii arteriale in perioada caniculara.

    De asemenea, in zilele in care temperatura a depasit de mult confortul termic, are loc o crestere a vascozitatii sangelui, ceea ce ii face si mai vulnerabili pe cei care au probleme cu inima. Pentru a evita toate aceste neplaceri, va recomandam sa evitati iesitul din casa in intervalul orar 11:00-17:00 si sa va hidratati cu cel putin doi litri de apa pe zi. Si monitorizarea tensiunii arteriale este esentiala. Nu in ultimul rand, luati-va medicamentele pentru inima conform recomandarilor medicului. Uneori, schema de tratament trebuie modificata vara pentru a evita oscilatiile presiunii arteriale.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • bolile de piele se agraveaza vara

    Bolile de piele


    Pielea este si ea expusa riscurilor in timpul anotimpului calduros. Astfel, transpiratia excesiva si utilizarea cremelor cu factor de protectie duc la cresterea umiditatii la acest nivel si la aparitia sau agravarea afectiunilor de piele. In mod frecvent, pitiriazisul versicolor este una dintre cele mai frecvente afectiuni care se agraveaza vara.

    Vara si problemele pielii. Alegeti vestimentatia potrivita!

    Hainele din materiale sintetice, cremele, caldura si transpiratia excesiva creeaza un mediu propice pentru aceasta micoza. Aceasta afectiune se manifesta prin aparitia unor pete brune sau decolorate, de regula rotunde, care pot insa sa se intinda si sa conflueze, cu localizare la nivelul pieptului si spatelui, rar si pe brate sau coapse. Aceasta eruptie poate fi insotita de mancarime si descuamarea pielii. Daca doriti sa evitati aparitia sau agravarea acestei afectiuni, va recomandam sa evitati umiditatea, statul la soare in exces si hainele din material sintetic.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • diabetul zaharat pe timpul verii, afectiuni care se agraveaza vara,

    Diabetul zaharat


    Aceasta este una dintre cele cinci afectiuni care se agraveaza vara. Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa fie extrem de precauti in sezonul cald. Deshidratarea este una dintre cele mai des intalnite probleme in cazul acestora. Totodata, o serie de medicamente care se recomanda pacientilor diabetici pot favoriza deshidratarea. In acest context, se recomanda consumul de lichide (2-3 litri/zi). Se vor evita bauturile dulci, alcoolul si cafeaua, care pot agrava deshidratarea. 

    7 pasi pentru controlul glicemiei vara

    Diabeticii au un risc mai mare de a dezvolta leziuni la nivelul picioarelor din cauza neuropatiei diabetice, dar si a afectarii vascularizatiei picioarelor. Acestia sunt sfatuiti sa evite umezeala, sa poarte sosete din bumbac si sa isi verifice zilnic picioarele, mai ales zona talpilor. Un alt aspect important este pastrarea in conditii optime a insulinei. Aceasta nu trebuie tinuta la caldura.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • afectiuni care se agraveaza vara

    Alergiile


    Se stie ca alergiile au perioade de agravare primavara si toamna. Dar si pe timpul verii, in perioadele caniculare, pot exista exacerbari. De aceea, cei care sunt alergici la polen si la muscaturile de insecte trebuie sa fie precauti in perioada calduroasa. Utilizarea medicatiei antialergice si a cremelor si spray-urilor care indeparteaza insectele sunt metode eficiente de a evita o reactie alergica suparatoare.

    Astmul bronsic


    Astmul este o afectiune cronica, inflamatoare, care poate avea perioade de hiperactivitate bronsica, ce se manifesta prin stare de sufocare, senzatie de constrictie toracica si tuse. Praful, caldura excesiva si umiditatea sunt doar cativa dintre posibilii factori care pot sa duca la aparitia unei crize astmatice. De asemenea, poluarea si utilizarea aerului conditionat pot agrava starea pacientilor cu astm bronsic. In cazul in care va confruntati cu aceasta afectiune, hidratati-va corespunzator, purtati haine lejere, faceti cat mai multe excursii in natura si curatati filtrele aerului conditionat.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • afectiuni care se agraveaza vara

    Sfatul specialistului


    Pentru ca nimic sa nu va strice vara si vacanta, respectati regulile de baza, si anume:

    • Hidratati-va corespunzator;

    • Purtati haine confectionate dintr-un material cat mai lejer;

    • Mergeti rapid la medic daca apar reactivari ale afectiunilor de fond;

    • Incercati sa nu iesiti din casa la orele „de foc”;

    • In vacanta respectati orele potrivite pentru expunerea solara si tineti mereu la indemana o sticla cu apa;

    • Alimentatia trebuie sa fie cat mai variata. Si cu multe fructe si legume proaspete, astfel incat sa aveti un aport adecvat de vitamine si minerale.

    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.