Revista care te menține sănătos

Știri

Discutiile cu strainii din mijloacele de transport va pot face mai fericiti

16 septembrie 2014
Share

In timp ce majoritatea persoanelor au tendinta de a calatori „in tacere” in mijloacele de transport evitand sa discute cu vecinii de scaun, noi cercetari au demonstrat ca discutiile nascute in acest mod ar putea fi chiar benefice. Studiile au scos la iveala ca aceste discutii cu strainii nascute in astfel de medii pot stimula, de fapt, fericirea.

Cercetatorii au dezvaluit ce se intampla atunci cand oamenii care tanjesc dupa fericire si interactiune sociala prin natura lor, dar ii ignora pe ceilalti oameni aflati in jur, incep sa dialogheze cu strainii in loc sa mentina tacerea.

 

Interactiunea sociala si longevitatea

Participantii la studiu au fost rugati sa ia parte la anumite situatii, inclusiv sa se apropie de o persoana straina si sa intre in dialog cu aceasta, fie sa pastreze tacerea. In situatiile in care au aparut anumite conexiuni, s-a inregistrat o experienta pozitiva. Daca va veti imprieteni cu un strain atunci cand veti calatori cu trenul, cu siguranta acest fapt nu va avea aceleasi beneficii pe termen lung precum in cazul discutiilor cu prietenii, insa o analiza asupra acestui fapt a dezvaluit ca persoanele care faceau naveta catre centrul orasului Chicago erau mult mai pozitive daca stateau de vorba cu o persoana straina, decat daca nu discutau cu nimeni. Interactiunea cu ceilalti oameni ne face sa ne simtim mai fericiti si are si beneficii asupra sanatatii. Singuratatea care rezulta ca urmare a faptului ca oamenii aleg sa nu socializeze modifica procesele celulare ale organismului si poate conduce la imbatranirea prematura.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Naturalnews.com      

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.