Revista care te menține sănătos

Nutriție

Alimente pentru longevitate

Ruxandra Raica; Sursa: www.health24.com
15 noiembrie 2023
Share
Alimente pentru longevitate

Dacă vreți să trăiți mai mult, atunci când mergeți la cumpărături nu uitați să puneți în coș câteva alimente care sunt necesare pentru a avea o viață sănătoasă și lungă. Deși ar putea suna banal, o dietă sănătoasă este cu adevărat cheia longevității. Ceea ce mâncați are un efect negativ asupra modului în care funcționează organismul dumneavoastră.

O dietă echilibrată pentru sănătate și longevitate presupune reducerea consumului de grăsimi săturate, sare, zahăr, iar în schimb trebuie consumate zilnic proteine, fibre și carbohidrați în limitele admise.

Corpul are nevoie de foarte multe substanțe nutritive care să-l ajute să funcționeze așa cum trebuie. Astfel, puteți preveni apariția bolilor moderne, precum diabetul, bolile de inimă și cancerul. Pentru un stil de viață sănătos trebuie să țineți sub control nivelul de stres, să renunțați la fumat, să faceți mult sport și să vă odihniți așa cum se cuvine.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio MaxiTonic. Contribuie la revigorarea şi tonifierea organismului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Conţine o combinaţie unică de 24 de ingrediente active.

Avocado

Este o sursă naturală de grăsimi monosaturate sănătoase, care ajută la reducerea colesterolului „rău” (LDL-colesterolul), diminuand și riscul de ateroscleroză. Contrar a ceea ce s-ar putea să fi știut înainte, avocado nu îngrașă și poate fi astfel inclus cu succes în programul dumneavoastră de slăbit. Avocado este bogat în potasiu, care oprește retenția de apă și previne tensiunea arterială, acid folic ce protejează inima, precum și vitamina E, ce protejează pielea împotriva îmbătrânirii, atenuând bufeurile din timpul menopauzei.

alimente longevitate, fructe de padure,

Fructele de pădure, elixirul sănătății

Toate fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, ferind organismul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Studiile au demonstrat că fructele de pădure, în special murele și afinele, încetinesc degenerarea neurologică, îmbunătățesc memoria și reduc inflamatia, considerată a fi cauza multor boli, de la cancer la boli de inimă și osteoporoză. Fructele de pădure, mai ales căpșunele, sunt o sursă bogată de vitamina C, dar și de săruri minerale. Afinele previn, de asemenea, infecțiile tractului urinar.

Legumele crucifere

Legumele crucifere (varza, conopida, broccoli etc.) sunt o sursă de antioxidanți ce luptă împotriva radicalilor liberi, încetinind efectele îmbătrânirii. Legumele crucifere conțin fitochimicale benefice, ce împiedică transformarea celulelor sănătoase in celule canceroase. Aceste legume previn bolile oculare degenerative, având și rol detoxifiant.

Iaurturile mențin tinerețea

Acestea sunt consumate cu regularitate în Grecia, Bulgaria și alte țări balcanice, unde speranța medie de viață este de 100 de ani. Acest lucru se datorează probioticelor din iaurturi, ce ajută la absorbția substanțelor nutritive. Cercetările au demonstrat că probioticele încetinesc procesul de îmbătrânire și tratează o serie de boli gastro-intestinale. În plus, iaurtul este o sursă de calciu și magneziu, care vă ajută să dormiți mai bine și să aveți o inimă sănătoasă.

Usturoiul

Aduce multiple beneficii sănătății. Are proprietăți antivirale și antibacteriene și întărește sistemul imunitar, luptând cu succes împotriva infecțiilor. Usturoiul previne degenerarea celulelor, scade nivelul de colesterol și fluidifca sângele, prevenind bolile de inimă.

Apa

Apa este esența vieții, deoarece ea transportă oligoelementele, substanțele nutritive și hormonii în celulele și în spațiile intercelulare. Apa tonifiaza mușchii, menține pielea suplă, reglează temperatura corpului, lubrifiază articulațiile, ajutând corpul să scape de toxine. Specialiștii spun că este bine să consumați măcar 1,5 litri de apă pe zi, să renunțați la sucuri și la alte băuturi acidulate.

Soia

Scade nivelul colesterolului „rău”, previne constipația, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, conține vitamine și minerale, ușurează efectele secundare ale menopauzei prin menținerea nivelului de estrogen. Atenție însă, sosul de soia are un conținut ridicat de sodiu, ce poate duce la hipertensiune, așa că optați pentru versiunile ce conțin mai puțin sodiu.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.