Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vitamina E reduce riscul bolilor de inima si in cazul fostilor fumatori

8 mai 2013
Share

Fumatorii care renunta la acest viciu, dar care iau vitamina E, ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare, potrivit unor noi cercetari. Suplimentele de vitamina E ofera inimii un impuls suplimentar si se pare ca, in cazul fostilor fumatori, riscul bolilor cardiovasculare se micsoreaza cu aproximativ 19%, potrivit cercetatorilor din cadrul Universitatii Ohio State, Statele Unite.

Fumatorii care au participat la studiu au fost rugati sa renunte la acest viciu timp de o saptamana si le-au fost monitorizate functiile vasculare.

Dupa cele sapte zile, functiile vasculare au crescut cu 2,8%, iar cei care luasera suplimente de vitamina E au aratat o imbunatatire de inca 1,5% a functiilor inimii, asta insemnand practic o scadere a riscului bolilor de inima. Vitamina E este cunoscuta pentru efectul sau antioxidant si, deopotriva, subtiaza sangele.

Mai multe studii au analizat daca vreunul din cele patru tipuri de vitamina E este mai folositor decat restul, insa se pare ca nu exista niciun beneficiu unic. Puteti lua vitamina E si din legumele cu frunze verzi, nuci, ulei de masline etc.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa: Everydayhealth.com

Nota pentru articolul «Vitamina E reduce riscul bolilor de inima si in cazul fostilor fumatori»:4.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate