Revista care te menține sănătos

Știri

Vitamina E ar putea scadea densitatea osoasa

7 martie 2012
Share

Suplimentele de vitamina E ar putea face oasele fragile, potrivit cercetatorilor japonezi. In urma unui nou studiu, s-a demonstrat ca animalele a caror hrana a fost suplimentata cu vitamina E aveau oasele cu 20% mai slabite decat ale celor care nu au primit astfel de suplimente. Mult mai ingrijorator este faptul ca efectul a fost observat la doar opt saptamani dupa administrarea vitaminei E.

Aceasta vitamina se gaseste in mod natural in cereale, nuci, ulei de masline si galbenus. Printre beneficiile sale se numara reducerea riscului bolilor de inima, al cancerului si cataractei. In Statele Unite de exemplu, unul din zece adulti ia comprimate de vitamina E. In studiul realizat de catre japonezi, soarecilor de laborator li s-au administrat alfa-tocoferoli (vitamina E uleioasa extrasa din seminte), densitatea osoasa subtiindu-se cu o cincime in doar doua luni.

Se pare insa ca nu trebuie sa va faceti mari probleme in aceasta privinta, deoarece vitamina E ar putea avea aceste efecte atunci cand este administrata in doze mari. Este nevoie de noi cercetari in domeniu pentru a definitiva efectele.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.