Revista care te mentine sanatos

Stiri

Consumul moderat de bere previne osteoporoza!

10 februarie 2010
Share

Persoanele care vor sa preintampine instalarea osteoporozei, au la indemana o alternativa: berea. Conform unor cercetari recente, berea este bogata in siliciu, un nutrient important in mentinerea oaselor sanatoase.

Cercetarile realizate la Universitatea California, SUA, au aratat ca siliciul care se gaseste in orz si hamei trece cu bine prin procesele de fabricatie a berii, pastrandu-se la cote inalte in bautura rezultata. Concluziile studiului arata ca un litru de bere contine intre 6,4 si 56,5 mg de siliciu, in functie de tipul bauturii si de cantitatea de malt folosita. Un litru de bere blonda clasica, de exemplu, contine 23,7 mg de siliciu. In medie reprezinta chiar cantitatea zilnica recomandata pentru un adult.

Sursa: www.news-medical.net

Nota pentru articolul «Consumul moderat de bere previne osteoporoza!»:5.00/ 5 (5 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate