Revista care te menține sănătos

Medicină alternativă

Vaccinarea antigripala homeopata

14 decembrie 2006
Share

Instalarea anotimpului rece inseamna si aparitia unui numar mare de viroze respiratorii. Printre acestea gripa ocupa un loc insemnat atat prin ponderea cazurilor inregistrate cat si prin epuizarea fizica marcanta resimtita in convalescenta.

Virusurile gripale sunt foarte diverse, existand mai mult de 200. Gripa apare „din senin” mai ales toamna si iarna. Boala se raspandeste cu usurinta in randul populatiei, transformandu-se in epidemie. Pe parcursul epidemiei, numarul cazurilor de gripa atinge apogeul in aproximativ trei saptamani si scade dupa alte trei saptamani. Ne imbolnavim de gripa daca cineva din apropiere este bolnav si tuseste sau stranuta, insa si prin simpla atingere a unei suprafete (cum ar fi un receptor de telefon, clanta unei usi), daca aceasta a fost in contact cu o persoana bolnava, in acest caz virusul trecand de la mina la nas sau gura. Cel mai mare risc de contractare a gripei este in zonele aglomerate, cum ar fi mijloacele de transport in comun sau scoala.

Vaccinarea se impune in fiecare an

Simptomele gripei vor fi resimtite la 1-4 zile dupa infectia virusala. Ele constau in dureri de cap, frisoane, tuse uscata, dureri musculare, febra, nas infundat sau raguseala. La contactul cu virusul gripal, organismul reactioneaza producand anticorpi specifici, cu rol protector. Pe acest principiu se bazeaza si cel mai la indemana mod de prevenire a gripei: vaccinarea. Vaccinul antigripal contine particule virale atenuate sau inactivate care nu mai sunt capabile sa produca boala, dar determina organismul sa „fabrice” anticorpi si astfel sa fie mai bine pregatit pentru aparare, in cazul contactului cu virusurile vii.

Pentru prevenirea imbolnavirilor, centre nationale specializate produc in fiecare an un nou vaccin antigripal, specific sezonului. Un vaccin produs in acest sezon isi pierde valabilitatea in urmatorul. In fiecare an avem de luptat cu noi virusi, deci vaccinarea se impune in fiecare an. Este posibil ca un pacient vaccinat sa faca gripa, dar forma pe care o va face va fi mult mai usoara iar convalescenta mai scurta.

Vaccinul antigripal homeopatic
Vaccinul antigripal homeopatic se administreaza oral. Pentru unii poate parea o curiozitate acest mod de administrare, dar trebuie mentionat ca mai multi microbiologi au aratat ca vaccinurile administrate in acest fel sunt active, mai ales pentru combaterea infectiilor respiratorii. Vaccinul homeopat antigripal, asa cum a demonstrat experienta de mai multi ani la cabinet, a trecut proba eficacitatii atat la persoanele in varsta, la grupele cu risc si la copii. Singura conditie necesara este corespondenta antigenica dintre vaccin si tulpina virala care sta la originea epidemiei.

Vaccinul antigripal homeopatic se recomanda persoanelor peste 50 de ani, celor cu boli cronice ale inimii, plamanilor sau rinichilor, persoanelor diabetice, celor cu deficite imune, cu sistem imunitar slabit, cu forme severe de anemie si copiilor, mai ales celor din colectivitati. Bolile acute moderate sau grave reprezinta o contraindicatie la vaccinare pana la regresia simptomelor.
Intertitlu: Vaccinul nu este alergic

Vaccinul antigripal homeopat are o neta actiune de crestere a imunoglobulinelor implicate in apararea contra infectiilor, prezentand insa marele avantaj de a nu perturba finele mecanisme imunitare. Printre avantajele de ordin medical se inscrie si faptul ca acest vaccin este usor de administrat si nu alergizeaza. De acest lucru trebuie tinut seama, mai ales ca foarte multi din cei care solicita aceasta vaccinare la inceputul sezonului rece au o bronhospasticitate marita, evidenta sau latenta, iar vaccinurile injectabile contin ovalbumina, care este alergizanta.

Pentru a beneficia de efectele vaccinarii antigripale, este optim ca aceasta sa se efectueze in lunile de toamna.
Vaccinarea antigripala homeopata are ca principal obiectiv evitarea formelor grave ale bolii si a complicatiilor sale, motiv pentru care si Organizatia Mondiala a Sanatatii insista asupra importantei sensibilizarii publicului in ceea ce priveste gripa, cunoscut fiind impactul ei asupra societatii.

Dr. Ecaterina Bancila-Szanto
Medic medicina generala,
Competenta in homeopatie,
Cabinetul Denisa Medica, Arad
Tel.: 0744-836.962

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.