Dermatologie

Uleiul de smochine de Barbaria, botox natural

vineri, 22 martie 2013
Share

Smochinul de Barbaria este un cactus nativ din Mexic, ce poate ajunge pana la 5 m inaltime si produce flori galbene, in urma carora se formeaza fructele carnoase si comestibile de culoare portocaliu-rosiatica. Nu ne uimeste deloc faptul ca fructele acestui cactus (para de cactus) si-au facut loc in lumea cosmeticii.

Uleiul acestor fructe poseda numeroase proprietati hidratante, antioxidante si deci… antiaging.

Este nevoie de aproximativ o tona de pere de cactus pentru a obtine un litru de ulei prin presarea la rece a fructelor. Bogatia componentelor fructului explica si succesul: contine vitamina E, antioxidanti, acizi grasi, care hranesc si tonifica in profunzime pielea. In plus, uleiul de smochine de Barbaria este formidabil cicatrizant in ceea ce priveste acneea si diminueaza aspectul vergeturilor. Mirosul este asemanator cu cel al uleiului de argan, este mai putin gras fata de alte uleiuri si penetreaza rapid epiderma. Este benefic tuturor tipurilor de ten si este potrivit tuturor varstelor.

Beneficii

 

Uleiul provenit din para de cactus reduce ridurile, protejeaza impotriva agresiunilor zilnice, ne scapa de petele inestetice, reinnoieste celulele, practic intinereste tenul. Se aplica foarte simplu, turnand cateva picaturi in palme, dupa care se maseaza prin miscari circulare tenul, gatul si decolteul. Este de preferat sa faceti acest masaj seara, inainte de culcare, atunci cand celulele pielii se regenereaza. In plus, uleiul este recomandat pentru a revitaliza parul, pe care il hraneste, lasandu-l stralucitor. Din nou, se aplica pe varful degetelor cateva picaturi din acest ulei, se lasa sa actioneze 10-15 minute, dupa care se spala cu samponul obisnuit. Este un tratament ideal, mai ales pe timp de vara cand parul devine foarte uscat, ca urmare a expunerii la soare. Unghiile pot culege si ele anumite beneficii, pentru ca acest ulei le intareste si le face sa fie mai putin fragile.

Este recomandat in cazul pielii lipsite de elasticitate, in cazul pielii crapate, a pielii mature, imbatranite, deshidratate, ridate. Poate fi utilizat in combinatie cu alte preparate pentru a se realiza diferite masti hranitoare, tonifiaza bustul, elasticizeaza pielea. Veti gasi in foarte multe combinatii uleiul de smochine de Barbaria cu ulei de argan, sporind eficacitatea impotriva ridurilor. Cremele antiimbatranire care contin acest ulei sunt aliate de incredere, de fapt uleiul din para de cactus este considerat un fel de botox cosmetic natural, fiind rar si foarte pretios. Pielea isi va recapata supletea, tonusul, stralucirea.

Uleiul se gaseste in magazinele care comercializeaza produse bio, atat simplu, cat si sub forma unor alte combinatii cu alte uleiuri vegetale. Nu il confundati cu uleiul macerat, pentru ca acesta este mai putin eficient.

Text: Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

Nota pentru articolul «Uleiul de smochine de Barbaria, botox natural»:5.00/ 5 (5 voturi)
tonica
2017-05-10T17:49:22+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc