Revista care te mentine sanatos

Stiri

Uleiul de masline protejeaza oasele

29 august 2012
Share

O dieta mediteraneeana, bogata in fructe si legume si suplimentata cu ulei de masline, tinuta timp de doi ani, ar putea avea un efect protector asupra oaselor, sugereaza un studiu spaniol. Pierderea masei osoase legata de varsta ce poate afecta atat femeile, cat si barbatii determina riscul aparitiei osteoporozei si a fracturilor.

Maslinele si uleiul de masline ar putea fi de mare ajutor, prevenind aparitia acestei „boli tacute”.

Aportul de ulei de masline este legat de prevenirea osteoporozei. In urma unui studiu, s-a demonstrat ca uleiul de masline pastreaza oasele puternice, impiedicand fracturarea lor. Pentru acest studiu au fost selectati aleatoriu 127 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani. Acestia au tinut o dieta mediteraneeana si au fost urmariti in decursul a doi ani de zile.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Uleiul de masline protejeaza oasele»:5.00/ 5 (6 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate