Stiri

Caini dresati sa descopere bolnavii de cancer pulmonar

luni, 29 august 2011
Share

Un studiu realizat de unii cercetatori germani arata ca respiratia unei persoane poate ajuta un caine bine dresat sa recunoasca prezenta cancerului pulmonar.

Un ciobanesc australian si un labrador retriever sunt vedetele experimentelor realizate in Germania. Acestia au mirosit probe respiratorii, tinute in eprubete, de la 220 de pacienti. Au fost instruiti ca atunci cand simt mirosul probelor persoanelor bolnave de cancer sa se intinda in dreptul eprubetei respective si sa atinga flaconul cu nasul.

Cainii au identificat astfel 71 de probe din 100 ale persoanelor care aveau cancer, ceea ce sugereaza ca tehnicile utilizate ar putea fi imbunatatite pe viitor pentru o detectare timpurie a cancerului pulmonar.

„Respiratia pacientilor care au cancer pulmonar se banuieste ca ar contine diferite substante chimice care se diferentiaza in mod evident de respiratia unei persoane sanatoase, facand usor de recunoscut persoana bolnava cu ajutorul cainilor special antrenati”, a declarat autorul studiului.

Paula Rotaru

Sursa: www.globalpost.com

tonica
2017-05-10T17:47:49+00:00

1 comentariu pentru articolul “Caini dresati sa descopere bolnavii de cancer pulmonar”

  1. Am vazut si un documentar pe tema asta… Teoria chiar ar putea fi buna


Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc