Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un nou medicament pentru tratarea autismului?

18 martie 2013
Share

Un medicament care ar putea invinge autismul va fi testat pentru prima oara pe copii, dupa ce medicamentul care a fost deja testat pe rozatoarele de laborator se pare ca ar corecta simptomele autismului. La nivel molecular, medicamentul normalizeaza conexiunile defectuoase ale creierului, precum si efectele metabolice care stau la baza acestei afectiuni.

Medicamentul vizeaza un sistem de mesagerie celulara care produce un raspuns metabolic la stres. Potrivit unei noi teorii, autismul este strans legat de aceasta cale, numita semnalizare purinergica.

Autismul este o tulburare intalnita mai des la baieti, ce afecteaza abilitatea unei persoane de a socializa, de a comunica, avand un impact devastator pentru tot restul vietii, interferand cu dezvoltarea si functiile creierului. Medicamentul, utilizat deja pentru a trata boala somnului (boala parazitara tropicala) in Africa, va fi testat si pe oameni, iar efectul pe care acest medicament l-a avut asupra oamenilor ar putea deschide calea catre o noua clasa de medicamente antiinflamatoare care sa trateze autismul, precum si alte probleme.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Un nou medicament pentru tratarea autismului?»:2.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate