Stiri

Testul care ar putea detecta cancerul de colon din respiratie

vineri, 7 decembrie 2012
Share

Bazandu-se pe teoria ca tumorile raspandesc niste compusi specifici care nu sunt intalniti la persoanele sanatoase, un test care identifica tumorile canceroase este in curs de dezvoltare si se pare ca ar putea avea o acuratete de 76%. Expertii spun ca acesta este un nou pas in depistarea cancerului.

Tesutul canceros este diferit fata de celulele sanatoase si produce compusi organici volatili ce pot fi detectati in respiratia pacientilor. Tumorile degaja, asadar, compusi specifici care nu pot fi detectati la pacientii sanatosi.

Specialistii de la Universitatea Aldo Mori din Bari (capitala regiunii italiene Puglia) au analizat respiratia unor pacienti sanatosi si a unor pacienti care sufereau de cancer colorectal. Rezultatele au aratat ca pacientii cu cancer colorectal prezentau altfel de caracteristici ale compusilor organici volatili fata de persoanele sanatoase. Aceasta tehnica ar putea identifica pacientii al caror cancer a recidivat. In plus, tehnica de prelevare a probelor de respiratie este una non-invaziva, desi metoda este inca in curs de dezvoltare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:48:34+00:00
Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena