Revista care te menține sănătos

Știri

Injectiile cu botox ar putea ajuta pacientii cu scleroza multipla

4 iulie 2012
Share

Injectiile cu botox ar putea reduce intensitatea tremorului bratelor cauzat de scleroza multipla, potrivit unui studiu. Botoxul a devenit cunoscut ca urmare a proprietatilor antiimbatranire pe care le detine, prin blocarea semnalelor nervoase si relaxarea musculaturii de sub piele. In Statele Unite, botoxul este aprobat pentru a trata probleme precum migrena cronica, transpiratia excesiva, vezica hiperactiva etc.

Studiul publicat in Jurnalul de Neurologie a testat efectele injectiilor cu botox in ceea ce priveste tremorul bratelor ca urmare a sclerozei multiple si se pare ca, in urma acestui tratament, pacientii si-au imbunatatit capacitatea de a scrie, bratele devenind mai relaxate.

 

In studiu au fost inclusi 23 de pacienti cu scleroza multipla. Acestora li s-au facut injectii cu botox, iar abilitatea de a scrie si de a trasa o linie dreapta s-a imbunatatit dupa 6 saptamani, beneficiile mentinandu-se si dupa 12 saptamani. Este nevoie insa de noi studii in domeniu, pentru ca cel in discutie a analizat efectele unui singur tratament cu botox pe o perioada de 3 luni. Se pare insa ca tremorul mainii si al antebratului ar putea raspunde mai bine la tratament fata de cel care afecteaza, de exemplu, umerii.

Sursa: www.reuters.com

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.