Revista care te menține sănătos

Wellness club

Trio imbatabil impotriva kilogramelor in plus

Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă; [email protected]
20 septembrie 2023
Share
Trio imbatabil impotriva kilogramelor in plus

Ce tip de exercitii preferati?

Care este cel mai eficient exercitiu pentru a ajunge la greutatea ideala? Aceasta este cea mai frecventa intrebare legata de obtinerea unei siluete armonioase. Raspunsul insa nu este general valabil. Nu exista un anumit exercitiu fizic care sa duca la cele mai bune rezultate pentru toata lumea.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ApetitSlim; care susţine procesul de slabire şi ajută la controlarea apetitului.

Fiecare individ raspunde diferit atat la o anumita dieta, cat si la un anumit tip de antrenament sportiv. Exista numeroase activitati fizice care au un efect benefic asupra intregului organism, ajutand la arderea caloriilor. Exercitiile cardio, stretchingul si exercitiile care vizeaza cresterea masei musculare sunt printre cele mai eficiente activitati in ceea ce priveste scaderea in greutate. Cu alte cuvinte, daca incorporati aceste activitati in antrenamentul saptamanal, aveti sanse mai mari de a obtine rezultate mai rapide.

Exercitii cardio pentru o silueta de invidiat

Exercitiile cardio sau aerobicul presupun un tip de miscare ce are drept rezultat cresterea numarului de batai cardiace pe minut si intensificarea respiratiei. Alergatul, inotul, mersul pe bicicleta sau mersul alert sunt doar cateva dintre cele mai populare exercitii cardio. Sportul care presupune folosirea greutatilor, desi poate creste pulsul (dar nu pentru o perioada suficient de lunga), nu este inclus in categoria exercitiilor cardio.

Aerobicul este fara doar si poate una dintre cele mai eficiente activitati fizice pentru persoanele care doresc sa piarda repede kilogramele in plus, deoarece in acest fel se ard caloriile si grasimea in exces. Cu ajutorul aerobicului, metabolismul este accelerat, ceea ce ajuta atat in timpul efectuarii exercitiilor, cat si dupa terminarea acestora. Totodata, exercitiile cardio vor avea un efect benefic asupra aparatului cardiovascular. In acest fel, cei care fac astfel de exercitii vor constata o crestere a tolerantei la efort.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar KiloSlim Gold; special conceput pentru a sprijini organismul în timpul procesului de slăbire.

Exercitiile de fitness cu greutati

Folosirea greutatilor in timpul antrenamentului sportiv ajuta atat la scaderea in greutate, cat si la tonifierea grupelor musculare lucrate. Desi unele persoane evita acest tip de miscare, deoarece presupune cresterea masei musculare (ceea ce poate sa nu dea senzatia scaderii in greutate), trebuie tinut cont de faptul ca acest tip de activitate scade stratul de grasime in detrimentul musculaturii. Mai mult, un corp la care s-a inregistrat o crestere a masei musculare, va arde mai multe calorii chiar si in repaus.

Pentru a evita cresterea exagerata a masei musculare sau problemele care pot aparea in cazul folosirii unei greutati prea mari, va recomandam sa cereti sfatul unui antrenor specializat. Totodata, puteti alterna exercitiile cardio cu cele care presupun folosirea greutatilor pentru a scadea rapid in greutate si pentru a va tonifica in mod armonios corpul.

Cum puteti ameliora depresia cu ajutorul sportului

Exercitii care cresc flexibilitatea

Exercitiile de stretching pot fi efectuate oriunde, chiar si acasa. Acest tip de activitate se poate face ca atare sau poate reprezenta etapa initiala (incalzirea) anterior exercitiilor cardio sau celor care presupun ridicarea de greutati. Stretchingul este o modalitate eficienta de a mentine flexibilitatea articulatiilor mari fiind, totodata, de real ajutor in lupta cu kilogramele in plus.

Persoanele care fac saptamanal stretching au o mobilitate mai buna, fiind protejate impotriva durerilor musculare sau de incheieturi. Astfel, exercitiile de stretching sunt eficiente atat pentru tineri, cat si pentru varstnici. Si, nu in ultimul rand, stretchingul este una dintre cele mai eficiente metode de a inlatura stresul acumulat peste zi, care poate fi resimtit si sub forma contracturilor musculare dureroase. In concluzie, incercati sa introduceti in antrenamentul saptamanal cele trei tipuri de exercitii enumerate, pe care sa le efectuati alternativ.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.