Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testeaza gratuit sanatatea plamanilor tai

luni, 15 noiembrie 2010
Share

Cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC, Societatea Romana de Pneumologie lanseaza campania „Tu stii cati ani au plamanii tai?“. Campania, aflata in acest an la a doua editie, isi propune sa atraga atentia populatiei asupra importantei unor investigari periodice ale functiei pulmonare si a consultului la medicul pneumolog.

Astfel, in perioada 15-19 noiembrie in cabinetele medicale din intreaga tara se vor face testari gratuite.

De asemenea, pe 17 noiembrie, intr-un cort special amenajat la intrarea in Parcul Tineretului din Bucuresti, oamenii vor putea sa isi masoare gratuit varsta pulmonara. Lista cabinetelor medicale si alte informatii se gasesc pe www.desprebpoc.ro.

“Invit cat mai multi oameni care au probleme de respiratie sau fumeaza sa isi faca o spirometrie gratuita in aceste zile pentru a-si afla varsta pulmonara. Testul dureaza cateva minute, nu doare si nu necesita efort” spune Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

BPOC este o afectiune cronica pulmonara cu prevalenta in continua crestere, care se manifesta prin dispnee (senzatia de sufocare), tuse cronica si alte probleme respiratorii. In urmatorii zece ani, BPOC va deveni a treia cauza de deces la nivel mondial, in prezent ea fiind responsabila de decesul a 3 milione de persoane in fiecare an.

Nota pentru articolul «Testeaza gratuit sanatatea plamanilor tai»:2.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T15:10:03+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate