Revista care te menține sănătos

Medicină alternativă

Stretching la birou, 5 exercitii simple

9 noiembrie 2011
Share

Stretching-ul nu este doar o metoda de relaxare, ci si o metoda care aduce beneficii sanatatii. Mentinerea flexibilitatii este extrem de importanta, mai ales daca iti petreci toata ziua la serviciu si ai sarcini ce nu presupun deplasarea. Ar trebui sa stii ca stretchig-ul sau exercitiile de flexibilitate stimuleaza energia, elibereaza tensiunea si imbunatatesc circulatia.

Mai mult decat atat, aceste exercitii realizate in timpul programului te vor ajuta sa reduci stresul, precum si tensiunea musculara. Si pentru ca stresul poate slabi sistemul imunitar, ceea ce inseamna ca vei lupta mai greu impotriva unor afectiuni, ar trebui sa iei in serios acest lucru si sa dedici cateva minute pe zi acestor exercitii care pur si simplu vor alunga stresul.

 

Exercitii pentru spate si omoplati

Le poti executa rapid si usor, stand pe scaun, fara a parasi biroul. Stai cu picioarele departate, astfel incat acestea sa se afle la nivelul umerilor si apleaca-te pe spate pana in momentul in care vei simti o usoara tensiune. Pune si mainile la spate, strange omoplatii, relaxeaza-ti muschii spatelui si ramai asa timp de cateva secunde. Repeta acest exercitiu de trei ori.

 

Relaxeaza-ti bratele!

Incruciseaza-ti degetele si indreapta apoi palmele spre cer. Coatele trebuie sa fie si ele drepte. Ramai asa pentru cat mai mult timp. Incearca sa rezisti macar 20 de secunde. Exercitiile de stretching sunt placute atunci cand se relaxeaza regiunea incordata.

 

Detensioneaza-ti antebratele si incheieturile mainilor!

Daca vrei sa poti lucra toata ziua la calculator, intinde bratul in fata si tine cotul drept. Indoaie apoi incheietura mainii in sus si, cu mana opusa, trage usor degetele inspre tine, apasand 15-20 de secunde. Poti sa indoi incheietura mainii si in jos, tot pentru 15-20 de secunde. Repeta procedeul si cu celalalt brat. In timpul acestor exercitii nu trebuie efectuate alte miscari, pentru ca nu cumva sa faci intindere musculara.

 

Exercitiu de stretching pentru picioare

Prinde-te cu mainile de scaun pentru a-ti mentine o pozitie fixa si executa extensia cu picioarele drepte, lipite si paralele cu podeaua. Flexeaza tinand degetele picioarelor intinse, chiar daca esti incaltat, dupa care ia o pauza. Repeta exercitiul de trei ori si nu uita, desigur, sa respiri corespunzator. In felul acesta, te vei dezmorti si vei fi gata de inca 3-4 ore de munca.

 

Stretching pentru tendoane

Incruciseaza-ti picioarele si apleaca-te usor in fata pana in punctul in care vei simti o usoara tensiune. Fa apoi schimb de picioare si pune-l pe cel din spate, in fata. Timpul dedicat acestui exercitiu ar trebui sa fie cam 15 secunde.

Asadar, exercitiile de stretching imbunatatesc mobilitatea, previn anumite dureri, precum cele provenite de la afectiunile reumatismale degenerative. Cand esti la birou si simti un disconfort al muschilor si nu mai ai chef de nimic, apeleaza la cateva exercitii de stretching pentru a-ti reincarca bateriile.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.